قلعه الموت از جاذبههای گردشگری قزوین و یکی از مهمترین قلعه های تاریخی ایران است که محلی ایدئال برای علاقهمندان به تاریخ و باستانشناسی به حساب میآید. این قلعه در قرن پنج هجری قمری مقر حسن صباح، بنیانگذار دولت اسماعیلیان و مخالف سلجوقیان بود که بهدلیل فعالیتهای نظامی او شهرت زیادی پیدا کرد. قلعه الموت نهتنها یک جاذبه تاریخی دیدنی است؛ بلکه طبیعت زیبایی دارد که میتواند برای هر گردشگری جذاب باشد. فقط کسانی میتوانند سحرآمیز بودن این قلعه را درک کنند که از پلههای الموت بالا بروند و سختی راه را بچشند.
قلعه الموت کجاست؟
قلعه الموت بر فراز صخرهای بلند به ارتفاع ۲,۱۶۳ متر از سطح دریا در شمال شرق روستای گازرخان در منطقه الموت قزوین قرار دارد و برای دسترسی به آن مسیری پرپیچوخم در پیش دارید که بیش از یک ساعت طول میکشد؛ هرچند در فصل بهار چشمانداز بسیار زیبایی دارد. علاوه بر این، باید از پلههای مسیر این صخره صعبالعبور بالا بروید تا پس از حدود ۴۵ دقیقه کوهپیمایی بتوانید از این سازه تاریخی بازدید کنید.
• آدرس: استان قزوین، معلم کلایه، شمال شرق روستای گازرخان
فاصله قلعه الموت تا تهران
فاصله قلعه الموت تا تهران حدود ۲۴۰ کیلومتر است که چهار ساعت طول میکشد و اگر به قزوین رفته باشید، مسافتی ۱۰۵ کیلومتری را پیش رو دارید که ۲٫۵ ساعت در راه خواهید بود؛ در نهایت هم میتوانید به این قلعه تاریخی صعود کنید که سالهای سال است همچون نگینی بر فراز کوه میدرخشد.
ورودی قلعه الموت
قلعه الموت از هر چهار طرف مشرف به پرتگاه است و بهخاطر ساختار دفاعیاش، تنها ورودی آن در انتهای ضلع شمال شرقی قرار دارد. در آن روزگار با حفر خندق و ساخت برج دیدهبانی از قلعه محافظت میکردند.
مسیر قلعه الموت
اگر از تهران راهی قلعه الموت هستید، باید از طریق آزادراه کرج-قزوین، بهسمت شهر قزوین بروید نرسیده به قزوین، مسیر فرعی الموت را خواهید دید که با نزدیکترین شهر یعنی معلم کلایه، ۸۵ کیلومتر فاصله دارد؛ این مسیر بسیار صعبالعبور و کوهستانی است، بهطوری که به گفته مردم بومی برخی مسافران برای طی این مسیر ۱٫۵ ساعته حتی تا چهار ساعت هم در راه هستند.
در ۱۰ کیلومتری معلمکلایه، یک مسیر فرعی بهسمت دریاچه «اوان» وجود دارد و گردشگران علاوه بر شنا و قایقسواری میتوانند در این محل کمپ بزنند. برای رسیدن به قلعه تاریخی الموت، ۱۰ کیلومتر پس از معلمکلایه به دو راهی گرمارود و الموت میرسید. جاده الموت با وجود همه زیباییهایش که بخشی جنگلی و بقیه کوهستانی است، مسیر پرپیچوخمی دارد.